„Pärast seda, kui mind häkiti, olen ma neli aastat elanud ilma Facebooki ja Twitterita, ja elu on olnud fantastiline," väitis Saksamaa majandusminister Robert Habeck reportereile esmaspäevasel sündmusel, kus ta osales koos Prantsusmaa rahandusministri Bruno Le Maire'iga, vahendab Bloomberg.

„Võin kinnitada, et elu ilma Facebookita on väga hea," lisas Le Maire. „Digihiiud peavad mõistma, et Euroopa manner hakkab vastu ja kinnitab oma suveräänsust."

Ministrid vastasid möödunud neljapäeval Meta aastaaruandes ilmunud märkustele, milles kontsern hoiatas, et kui olemasolevad andmeliikluse-alased kokkulepped katkevad, ei saa Meta tõenäoliselt enam Euroopas pakkuda hulka oma kõige olulisemaid tooteid ja teenuseid nagu Facebook ja Instagram.

Habecki osutusel on „Euroopa Liidu siseturg ja majanduslik võimsus nii suured, et ühiselt tegutsedes ei lase me end millestki sellisest heidutada."

Le Mair loetles omalt poolt meetmeid, mida Euroopa riikide valitsused on juba rakendanud suurte tehnikakorporatsioonide tegevuse ohjeldamiseks, mainides muu hulgas privaatsusreegleid, maksustamist ja digi-käibevahendite arendamise tõkestamist.