Dubai politseinike autoparki kuulub (küll peamiselt turunduslikel põhjustel) ülikalleid ja üliharuldasi hüperautosid nagu Bugatti Veyron, McLaren P1 ja Aston Martin One-77 (mida toodeti vaid 77 tükki!). Nende kõrval kahvatuvad samuti kasutusel olevad Lamborghini Aventadorid, Nissan GT-R-id ja Mercedes-AMG GT-d.

Kuid nüüd on täiendust saanud ka Ühendemiraatide kiirabi – nende esindusmasinaks sai reedel auto, mille tippkiirus on 401 km/h ning see maksab 3 miljonit eurot. Kui pilt kohe ära ei ühenda, siis veel vihjeid – see on esimene Lähis-Idas algusest lõpuni loodud ja ehitatud hüperauto. Neid toodeti vaid 7 tükki ning üks neist kuulub ka… üllatus – Dubai politseijõudude ridadesse.

Juba suurem vihje on see, et auto sai üleilmselt palju kuulsamaks tänu “Kiirete ja vihaste” filmiseeria seitsmendale osale. Hüperauto 780 hj ja 960 Nm tulevad 3,7-liitrisest topeltturboga kuuesilindrilisest boksermootorist ning sprint sajani kestab vähem kui 3 sekundit.

Kõnealune, pildil kohaliku kiirabi värvidesse kleebitud auto on loomulikult Lykan HyperSport, mille tootjaks on 2012. aastal Liibanoni autodisaineri poolt asutatud firma W Motors.

Kiirabi ridades kannab see nime HyperSport Responder. Siiski, kui Dubaisse satud, pole väga mõtet loota, et vigastuse korral õnneks läheb ning Sind ülikiirusel haiglasse toimetatakse – sarnaselt politseihüperautodega hakkab Responder täitma pigem esinduslikke ülesandeid.

Loe rohkem autouudiseid ja proovisõidulugusid tasuta portaalis Accelerista.com.