USA armee insenerid töötavad aktiivselt järgmise põlvkonna käsitulirelvade loomise kallal. Selle tulemuseks on 2,7 miljardi dollari suurune leping ettevõttega Vortex Optics, et tarnida armeele uued NGSW-FC arvutipõhised sihikud, mis suudavad kuuli trajektoori enne selle välja tulistamist ette näha. Uus sihik on kavas paigaldada uuele NGSW-AR (Next-Generation Squad Weapons-Automatic Rifle) automaadile, mille konkursi võitja peaks selguma sel aastal. Praegu on võistlema jäänud SIG Sauer ja True Velocity.

NGSW-FC on kinnitatud M1913 Picatinny siinile. Sihik annab 1- kuni 8-kordse suurenduse. Selles kasutab Vortex Optics „aktiivset võrksihtimissüsteemi”, mis pakub laskurile juba kohandatud sihtmärki trajektoori alandamiseks ja vastavalt tuulele korrektuuride tegemiseks.

Uus sihik sobib Ameerika sõjaväes kasutusel olevale M4A1 karabiinile, kuid see töötati välja eelkõige NGSW automaadi jaoks. Armee kavatses esialgu tellida umbes 100 000 sihikut, kuid uus leping näeb ette 250 000 sihiku tarnimise.

Lepinguga nähakse lisaks automaatidele ja sihikutele ette lisatarvikute ning varuosade ostmine, remondi- ja inseneritööd.