"Otsustasin kogu oma muusika Spotifyst eemaldada," kirjutas Joni Mitchell reedel oma veebisaidil postitatud avalduses. "Vastutustundetud inimesed levitavad valesid, mis lähevad inimestele maksma nende elu. Olen sel teemal solidaarne Neil Youngi ning teadus- ja meditsiiniringkondadega üle maailma."

Joni Mitchelli ühed tuntumad palad:

Neil Young teatas esmaspäeval, et palus oma mänedžeridel ja plaadifirmal tema muusika Spotifyst eemaldada, protesteerides voogedastusteenuse otsuse vastu levitada Joe Rogani taskuhäälingusaadet. Rogani saade levibki vaid Spotify kaudu ja arstide ning teadlased kritiseerivad seda koroonaviiruse ja vaktsiinide kohta teadliku väärinfo levitamise pärast.

"Suurem osa neist, kes kuulevad Spotify's faktidevastast, eksitavat ja valet COVID-teavet, on 24-aastased, mõjutatavad ja tõest kergesti valele poole kallutatavad," kirjutas Young avalduses. "Need noored usuvad, et Spotify ei esitaks kunagi üdini väärat infot. Kahjuks nad eksivad."

Alates laupäeva hommikust polnud Sporty's mitmed Joni Mitchelli albumid, sealhulgas tema 1971. aasta plaat „Blue", enam voogedastusteenuses saadaval.

Spotify tegevjuht on öelnud, et ettevõte ei vastuta selle eest, mida Rogan oma saates räägib.

Allikas: NPR

Jaga
Kommentaarid