Piirkonnas üha süvenevad pinged on viinud konfliktideni ning eelmisel nädalal kasutati nn kommertsdroone ehk laialt kättesaadavaid väikseid hobidroone Abu Dhabi lennujaama ja piirkonna ühe olulisema naftatöötlemistehase ründamiseks. Hukkus kolm inimest.

AÜE siseministeerium teatas laupäeval, et rünnakute valguses keelatakse kõik drooni- ja väikeste sportlennuvahendite lennud, kartes “mittesobilikku kasutust”. Eelnevalt olid droonid juba oluliste sõlmpunktide nagu lennujaamade perimeetril keelatud.

Eelmise nädala rünnakute eest, mille käigus kasutati droone lõhkeainete heitmiseks, võtsid vastutuse Jeemeni huti mässulised. See ei ole neil esimene kord droone kasutada – ka eelmisel aastal rünnati sama lennujaama ning heideti droonidelt pomme. Eelmise nädala rünnak on aga esimene inimohvritega juhtum.

Laiatarbedroonide relvadena kasutamine ei ole uudis – droone kasutavad samal otstarbel ka näiteks Mehhiko narkokartellid. AÜE poolt kehtestatud keeld on seega täiesti loogiline käik, kuid saab näha, kas sellest ka kasu on – või on see järjekordne meede, mille tõttu kannatavad seaduskuulekad kasutajad ning kriminaalidel pole sooja ega külma.