Tšehhi politsei süüdistab Prahast 65 km kagus asuva Vlašimi linna elanikku koroonaviiruse tahtlikus levitamises, mille eest ähvardab teda kolmeaastane vangistus. Sellest teatas kolmapäeval ajaleht Blesk.

„43-aastase Vlašimi elaniku vastu, keda süüdistatakse koroonaviiruse tahtlikus levitamises, on algatatud kriminaalasi. Teda ähvardab kolmeaastane vanglakaristus,” tsiteeris väljaanne politsei pressiesindaja Barbora Schneeweissova sõnu.

Politsei tuvastas, et mees, kes sai pärast positiivse COVID-testi tulemuse saamist koduse isolatsiooni korralduse, eiras seda nõuet ja käis avalikes kohtades ilma maskita.

Seega vastutab ta ligi 100 kodaniku, kellega ta kokku puutus, tervisele ja elule tahtliku ohu tekitamise eest. Kui paljud neist COVID-i haigestusid, seda ei teata.

Tšehhis saavutati kolmapäeval, 19. jaanuaril uute koroonaviiruse juhtumite ööpäevane uus tipp 28 469 juhtumiga. Valitsus võttis hiljuti kasutusele uued meetmed haiguse leviku tõkestamiseks, sealhulgas kohustuslikud kiirtestid. Samal ajal vähendati asümptomaatiliste patsientide isolatsiooniperioodi 14 päevalt viiele päevale. Umbes 63% Tšehhi vabariigi täiskasvanud elanikkonnast on täielikult vaktsineeritud, mida on vähem kui ELis vaktsineeritud inimeste keskmine (69%).

Jaga
Kommentaarid