Mehhaanilise kompressoriga V8 mootori viieliitrine töömaht, 700 nm pöördemoment, 550 hj võimsus, kaheksakäiguline automaatkast, nelikvedu, kiirendus sajani 4 sekundit - Jaguar F-Pace SVR (Special Vehicle Racing) tegelik olemus ei tule välja linnaliikluses uneledes, ta vajab vaba silmapiiri, raskeid teeolusid ja pisut pöörast juhti.

Sest üks tavaline inimene ei muretse endale masinat, mille kahekohaline kütusekulu näit algab kindlalt numbriga 1 ja päris tihti ka numbriga 2... See tähendab, et 82-liitrise bensiinipaagi tühjaks sõites võidakse olla läbinud veidi üle 400 kilomeetri.

Huvitaval kombel on tegemist tavaoludes tagarattaveolise masinaga, esirattad võetakse kasutusele näiteks siis, kui lülitada sisse lumise tee režiim. Eesti praegustes teeoludes valisin ka ise peamiselt just selle sõidurežiimi ja masin püsis kindlalt teel ka jääga kaetud ringteedel.

Masina tippkiirust saaks Saksamaa kiirteedel arendada kuni 286 km/h. Tavakiirusel liigeldes tundub auto rool iseg pisut jäik ja raske, kuid märksa lõbusamaks läheb siis, kui gaasipedaali veidi sügavamale vajutada ja sel viisil kurve võtta - siis hakkad sa seda rooli armastama.

Auto sisemuses tõmbab esmalt tähelepanu 11,4-tollise multimeediaekraan, hästi armatuuri keskkonsooli integreeritud ja mis ühildub muidugi nii Apple CarPlay kui Android Autoga. Kaugeltki mitte kõigil autodel ei saa bluetoothi vahendusel ühendada sõidukiga korraga kaks mobiili, selle autoga saab.

12 punkti saab ka üks väga lihtne, aga nii vajalik asi: pehmenduspadjad topsihoidjate sees on lihtne ja geniaalne lahendus, mis eri suurusega topsid kindlalt paigas hoiab.

Masin on kahe SIM-kaardi ja 4G modemiga püsiühenduses ka Jaguari pilveteenustega, et tarkvarauuendused pidevalt paigaldatud saaksid.

Tootja on veel teada andnud, et et auto sõitjateruumi jõudev õhk on ioniseeritud, et eemaldada sellest allergeenid ja ebameeldivad lõhnad. Lisaks on SVR varustatud helisummutussüsteemiga, mis vaigistab autosse jõudvat müra sellele vastanduvate, ent auto kasutaja jaoks kuuldamatute helidega.

Erimudeli Jaguar F-Pace SVR alghinnaks on Eestis 103 850 eurot.

Jaga
Kommentaarid