Siiani peamiselt Ühendkuningriigis tegutsenud ettevõtte digitaalne platvorm võimaldab sertifitseerida kodus tehtavaid meditsiinilisi teste - tuvastades isiku ja kasutatud testi ning kindlustades, et proov on võetud korrektselt ning testi tulemus on usaldusväärne, teatas ettevõte.

Certific sai Eestis teenuse osutamise alustamis eel ka tervishoiuteenuse osutaja tegevusloa.

"Tervishoiuteenuse osutaja loa saamine oli esimeseks sammuks, et saaksime siin digitaalse meditsiinidiagnostika lahendusi pakkuda, alustades koroonaviiruse kiirtestist reisimiseks," ütles Certificu tegevjuht ja kaasasutaja Liis Narusk. "Certificu lahendust kasutades ei pea kasutaja testi aega eraldi broneerima ega testimiseks kuhugi minema, vaid tellib testi endale pakiautomaati ja testib endale sobival ajal," lisas Narusk.

Ettevõtte vahendusel testimise järel saabub tulemus koos sertifikaadiga 60 minuti jooksul Certificu rakendusse. Ühe testi hind on 19 eurot.

Certific loodi septembris 2020 ning esimene teenus toodi turule UK-s 2021. aasta veebruaris, pakkudes UK-st reisimiseks kodus tehtavate PCR testide sertifitseerimist. Certificu asutajateks on Wise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus, tervisetehnoloogia teerajaja ja arst dr. Jack Kreindler ning ettevõtja Liis Narusk.