Tehase värvivalikud on tihti kallid ning mugavaim, kiireim ja majanduslikult mõistlikeim variant oma auto värvi vahetamiseks on üle kiletamine. Üle värvimine maksab kordades rohkem, kuna hea tulemuse saavutamine vajab ajamahukat eeltööd kõigil keredetailidel, et uus värv nakkuks ja kooruma või kobrutama ei hakkaks.

Elektriautol iX Flow on aga spetsiaalne kile, mis kannab nime E-Ink – see on sama asi, mille leiab Kindle’i digiraamatu ekraanilt. Tänu sellele kilele saab autojuht vastavalt soovile muuta auto värvi mustaks või valgeks – või mis iganes varjundiks nende vahel.

E-Ink on täidetud miljonite mikrokapslitega, mille sees on negatiivselt laetud valged ja positiivselt laetud mustad pigmendid. Tarvilik on vaid elektriväljaga mõjutamine, et värvivahetus esile kutsuda. Positiivne on ka see, et valitud värvi hoidmiseks energiat ei kulu – ainult vahetamiseks.

Lisaks juhi võimalusele oma tujule vastavalt auto värvi vahetada on sellel ka positiivne efekt – värvi saad valida ka temperatuurile vastavalt ning seeläbi auto soojendamiseks või jahutamiseks kuluvat energiat kokku hoida.

Kuigi tihti on säärased konverentsidel esitletavad ideed väga lennukad ning tootmiskauged, on E-Ink BMW sõnutsi täiesti reaalne lähituleviku lisavarustus – selle paigaldamine ja maksumus polevat astronoomiline.

Loomulikult jääb küsimus, palju maksab selle hooldus ja parandus, kuidas mõjuvad sellele ekstreemsed temperatuurid ning mis saab siis, kui mõne paneeli ära mõlgid. Kuid iga asi omal ajal – ka ebapraktilised ning kulukad lahendused ei ole jäänud rikaste klientideta.