„Me veel ei tea, mida omikrontüvi haiglate jaoks tähendab, sest haigus levib praegu nooremates eagruppides ja haiglaravivajadus selgub siis, kui omikrontüvi jõuab vaktsineerimata inimesteni ning riskigruppideni," ütles doktor Kallaste.

Aastalõpupidude käigus levinud viirus ja selle tulemusel nakatumine ei kajastu tema sõnul plahvatuslikult kohe hospitaliseerimistes.

„Haiglaravi tegelikku vajadust näeme paari nädala möödudes. Ning sõltumata sellest, kas patsient hospitaliseeritakse delta või omikroni tõttu, on isolatsiooni vajadus ning ravikäsitlus mõlemal puhul ühesugune," märkis ta.

Terviseameti pressiesindaja ütles mõne päeva eest Fortele, et üldine pilt on see, et seni on omikrontüvega nakatunutel kulgenud haigestumine pigem kergelt – hospitaliseerimist on vajanud üksikud juhud.

„Küll aga tuleb siinkohal arvestada, et seni on haigus levinud pigem nooremate inimeste hulgas ning paljudel on olnud ka immuunkaitse kas läbipõdemise või vaktsineerimise näol," ütles pressiesindaja.

Omikroni ogavalgul on koroonaviiruse algvariandiga võrreldes 33 mutatsiooni ning seetõttu on tema vastu pea võimetud seniste tüvede neutraliseerimiseks loodud antikehad meie kehas.

Jaga
Kommentaarid