Alustuseks ettevõttest. Tegemist on Londonis 2020. aasta oktoobris asutatud startupiga, millele on pooleteise aastaga kogunenud mitmeid nimekaid investoreid - näiteks Google Ventures, Redditi kaasasutaja Steve Huffmann ja Twitchi kaasasutaja Kevil Lin. Ettevõtte kaasaasutajaks oli aga hiinlaste OnePlusi mobiilibrändi kaaslooja Carl Pei.

Oma esimese toote lansseerimiseni jõudis ettevõte juba möödunud aasta juuli lõpus. Ja see toode ongi ear (1). Avame karbi.

Hõbedasse karpi on ostjale kaasa pandud neli asja: juhtmevabad kõrvaklapid ise, suletava läbipaistva kaanega hoidik, mis täidab ka klappide laadija funktsiooni, kolmes eri suuruses silikoonotsikud ja USB-C laadimisjuhe.

Karbi ja klappide disain on lahe ja igal selle pisidetailil paistab olevat mõte. Ringjad lohud kaane sees hoiavad klapid (lisaks magnetile) kindlalt laadija küljes. Väikese punktindikaatori värv annab aimu sellest, kas karpi vajab laadimist. Punane ring ühel klapil ja laadimispesa põhjas annavad vihje, et just see klapp tuleks just sellesse pesasse laadima panna. Klappide endi pulgaosa on saanud samuti läbipaistva ümbrise ja nii saame veidi aimu, mis asub nende sees.

Klappide kasutamiseks näiteks Androidi mobiiliga tuleb sellesse paigaldada ear (1) äpp ja sidumiseks hoida all hoidiku laadimissisendi kõrval olevat valget nuppu.

Kohe äpi avavaates antakse sulle teada klappide laetuse tase. Valides edasi liikumiseks „HEAR" saab esmalt muuta mürasummutuse taset ja see tundub mulle eriti laheda uuendusena. Aktiivne mürasummutus on minu hinnangul neil klappidel hästi tööle saadud ja tapab ümbritsevad helid piisavalt ära. Lisaks on valikus „transparency" ehk ümbritsevate helide lubamine.

Mõnevõrra rohkem võiks olla kasutajal võimalust mängida ekvalaiseriga, hetkel on seal lihtsalt valikus „More Bass", „More Treble" jms. „More bass" tähendab igal juhul tõesti korralikult bassi - selles ei pea te kahtlema.

Klapid ise on väga kerged (kumbki vaid 4,7 grammi), jooksurajal püsivad need hästi kõrvas. Aku peab vastu pidevalt kuulates kusagil 5 tundi, vahepeal karpi laadima pannes (ilma karpi ennast täiendavalt laadimata) 35 tundi. Klapid on vee- ja niiskuskindlad (IPX4). Kusjuures: karpi ei saa laadida mitte ainult USB-C juhtmega vaid ka juhtmevabalt.

Kasutamise osas torkas positiivsena silma, et mobiilis näiteks YouTube'iu videot vaadates seiskus klipp automaatselt, kui kõrvaklapid kõrvast eemaldasin, ning jätkus, kui klapid kõrva tagasi said. Sõrmega klappide väliskülje puudutamist annab ka erinevate käskluste tarvis sättida. Mobiilikõnede pidamiseks on klappidel lausa kolm mikrofoni, et iga häälik hästi kinni püüda.

Veel üks tore omadus: kui üks klappidest on näiteks karbist väljas ja kusagile kadunud, siis saab mobiiliäpis käivitada „find my earbud" käskluse ja see paneb selle klapi kuuldavat heli tegema.

Klapid on saadaval kahes värvitoonis: valged ja mustad. Maksavad nad näiteks Tele2 veebipoes 99 eurot - ehk siis kaks korda vähem kui Apple Airpods 3 ja kolmandiku võrra vähem kui Samsung Galaxy Buds 2. Täiesti korralik mõistliku hinnaga toode igapäevaseks kasutamiseks, eriti teeb sportijate meele heaks nende kompaktsus ja kergus - mina julgen soovitada.