Valitsuse avalduses öeldakse BBC teatel, et kuigi omikronvariant oli väga nakkav, on haiglaravi määr varasematest lainetest madalam peaaegu kõigis provintsides üle kogu riigi. Samas on surmajuhtumite arv veidi kasvanud.

25. detsembril 2021 lõppenud nädalal oli kinnitatud nakatumiste arv riigis 89 781, nädal varem 127 753.

Väljakuulutatud muudatused hõlmavad liikumispiirangute kaotamist ajavahemikus südaööst kuni kella neljani öösel. Ettevõtetel on lubatud müüa alkoholi ka tavapäraste litsentsireeglite alusel ja nad ei pea müüki lõpetama kell 23.

Avalikkust kutsutakse endiselt üles end vaktsineerima ja järgima tervishoiueeskirju, sealhulgas kohustuslikku maski kandmist. Kogunemised on endiselt piiratud 1000 inimesega siseruumides ja 2000 inimesega õues või 50% kogunemiskohtades.

Lõuna-Aafrikas möödunud kuul esmakordselt avastatud omikrontüvi levib mitmel pool maailmas ülikiiresti ja purustab uusi nakatumise rekordeid. Maailma terviseorganisatsioon (WHO) on hoiatanud delta- ja omikronvariantide "tsunami" eest, mis võib tervishoiusüsteemid üle koormata.

Lõuna-Aafrikas on pandeemia ajal registreeritud peaaegu 3,5 miljonit COVID-19 juhtumit ja enam kui 90 000 surmajuhtumit.

Jaga
Kommentaarid