Portaal MacRumors kirjutab, et Apple on soovitanud USA suurtel operaatoritel valmistuda ainult eSIM-iga nutitelefonide turuletoomiseks 2022. aasta septembriks.

Väidetavalt hakkavad mõned USA operaatorid ülemineku osana 2022. aasta teises kvartalis pakkuma valitud iPhone 13 mudeleid, mille karbis pole niisiis nano-SIM-kaarti.

Portaali hinnangul on võimalik, et Apple võib eemaldada füüsilise SIM-kaardi pesa alustades mõnest iPhone 14 mudelist.

eSIM on digitaalne SIM-kaart, mis võimaldab kasutajatel aktiveerida mobiilsidepaketi ilma nano-SIM-kaarti kasutamata. eSIMi teenust pakuvad Eestis ka Telia ja Elisa ja selle abil saab mobiilivõrgus suhelda ka moodsamate nutikelladega ilma, et mobiiltelefoni lähedal oleks.

SIM-kaardi pesa eemaldamine oleks samm mobiilide sujuvama disaini suunas ja parandaks nende veekindlust, vabaneb ka kasulikku pinda telefonide sees.

Eestis on olulisem füüsilise SIM-kaardi teenus mobiil-ID - see funktsionaalsus e-SIMi puhul ei tööta. Seega tuleks SIM-kaardi pesata telefonide kasutajatel hakata kasutama Smart-ID'd. Kuna paljudes riikides eSIM'i veel ei eksisteeri, siis arvab portaal, et paralleelselt jäädakse siiski tootma ka füüsilise SIM-kaardi pesaga seadmeid.