Teate kohaselt suurendab 50 μg tõhustusdoos omikroni neutraliseeriva antikehade taset ligikaudu 37 korda, 100 μg võimendusannus aga koguni 83 korda.

Seda kõike väidab Moderna enne, kui on lõpule viinud sellekohaseid kliinilisi uuringuid. Neid uuringutulemusi pole isegi avaldatud eeltsenseerimata kujul. Seega ei ole ettevõttel anda ka linki teadustööle.

Moderna teatel käivad viidatud tõhustusdooside uuringud Duke'i ülikooli meditsiinikeskuse riikliku allergia- ja nakkushaiguste instituudi (NIAID) vaktsiiniuuringute keskuse loodud laborites.

Tänaseks on teada saadud vaid 20 tõhustusdoosi saanud seerumi analüüsi tulemused. Omikroni vastaseid neutraliseerivaid antikehi hinnati pseudoviiruse neutraliseerimise tiitri (ID50) analüüsis (PsVNT).

Katses osalenuil oli omikroni PsVNT testis enne tõhustusdoosi madal neutraliseerivate antikehade tase. 29. päeval pärast tõhustusdoosi suurened omikroni neutraliseerivad geomeetrilised keskmised tiitrid (GMT) 850-ni, mis on ligikaudu 37 korda kõrgem kui enne tõhustusdoosi.

Moderna teatel jätkab ta ka omikroni-spetsiifilise vaktsiinivariandi (mRNA-1273.529) väljatöötamist ja loodab kliiniliste uuringuteni jõuda 2022. aasta alguses.