"Projekti eesmärk on võimaldada kinnipeetavatele riigi e-teenuste kasutamist selle kaudu, et juhtmevaba võrk ehitatakse kõikide vanglate eluosakondadesse, vähendades kohtute ja vangla kulusid seni paberi teel tehtud protsesside pealt," selgitab seda innovaatilist sammu ministeerium.

Projekti tulemusena luuakse juhtmevaba võrguühendus Tallinna, Tartu ja Viru vangla eluosakondadesse ja kambritesse.

Rajaja on üks paljudest riigi (ei tea mitmest) IT-majast, sel korral vist registrite ja infosüsteemide keskus (RIK), mis millalgi saadab osa oma funktsioone ja 70 inimest üle lühendisse nimega RIT (millel on ka nähtavasti ka mingi pikem nimi), mis hakkab loodavat võrku ka haldama.

Wifivõrgu loomiseks tuleb vanglatesse paigutada mõned ruuterid ja vedada veidi kaablit. RIK ja RIT ei küsi riigieelarvest selle töö jaoks mitte 2500 ega ka mitte 25 000 eurot, vaid lausa 250 000(!) eurot. IT-minister Sutt andis sellele summale eelmisel nädalal heakskiidu. Kusjuures, projekti pikkuseks on märgitud 24 kuud. Kaks aastat hommikust õhuni veetakse kaableid ning sätitakse ruutereid ja lüliteid.

Seni pole teada, millistel veebilehtedel tohivad vangid käia ning kas lubatud on ka isiklikud arvutid ja mobiilid, mida seni on tulnud neil salaja kasutada.

Justiitsministeeriumi selgituse kohaselt peaks projekt olema „eelduseks kinnipeetava, lähedaste ja riigi suhtluse digitaliseerimisel". See lause viitab, et välistatud pole veebisuhtlemine lähedastega (kelleks võivad olla teatavasti kõik maailma elanikud) ja seega ka vastavate äppide kasutamine.