USA ravimiamet FDA on heaks kiitnud Vuity silmatilgad, et ravida vanusega seotud lühinägelikkust, presbüoopiat, mis puudutab ainuüksi Ameerikas peaaegu 130 miljonit inimest.

Presbüoopia on üks vananemise märke. Vuity tilgad süstitakse silmadesse kord päevas, mis stimuleerib silmapupilli ahenemist peaaegu ööpäevaks. Kitsendatud pupill omakorda suurendab vaateväljas oleva objekti kujutise teravussügavust.

Vuity tilku on testitud 750 presbüoopiaga patsiendil vanuses 40–55 aastat. Selle tulemusel leidsid teadlased, et pärast tilkade süstimist suutsid patsiendid nägemiskontrolli ajal lugeda veel kolm või enam rida, mida nad varem ei näinud.

Kuid olid ka tagasilöögid: pupilli ahenemine vähendab silma siseneva valguse hulka. Kuid see ei tähenda, et maailm muutub pärast tilkade kasutamist tumedamaks. Sarnaselt videokaameratele suudavad inimese silmad tundlikkust reguleerida. Seda arvesse võttes soovitab Vuity tootja iiri ravimifirma Allergan tungivalt vältida auto rooli istumist öisel ajal peale tilkade manustamist ja „ohtlikke toiminguid pimedas”.

Kõrvaltoimete osas koges neid vähem kui 5% uuringutest osalejatest. Samuti ei leitud negatiivseid koostoimeid teiste ravimitega. Allergan järeldas nende põhjal, et tilgad parandavad nägemist - lähedalt ja keskmiselt distantsilt -, kuigi nende efektiivsus väheneb patsientidel pärast 65 eluaastat.