Esmalt on kell saanud eelkäijaga võrreldes märgatavaid sisulisi uuendusi. Näiteks tervise osas mõõtis GT2e vere hapnikusisaldust (SpO2) vaid füüsiliselt käivitamisel, nüüd aga teeb kell seda pidevalt - koroonaajal teadagi oluline näit. Sama käib stressi taseme mõõtmise kohta. Lisandunud on kehatemperatuuri mõõtmise andur, jätkuvalt olemas une kvaliteedi mõõtmine.

Märgatavalt on paranenud spetsiifilisemate spordialade mõõtmise kvaliteet. Kui varem pakuti enamuse spordialade tulemil vaid teadmist pulsi ja umbkaudu kulutatud kalorite kohta, siis kui võtame nüüd näiteks ergomeetril trennimise, siis saan lisaks kätte diagrammid nii pulsi, tõmmete sageduse kui nende koguarvu kohta.

Jooksmise ja matkamise mõõtmine on Huaweil kogu aeg täiesti heal tasemel välja tulnud, nüüd on lisaks sammude pikkustele ja muule lisandunud reaalajas kaardivaade, et näiteks rappa eksides õige rada taas üles leida - baromeeter, kõrguseandur ja kompass samuti olemas.

Telefoniga ühendamine käib jätkuvalt Huawei rakenduse „Tervis" abil. Seal saab määrata ka ära, millised äpid võivad kellale märguandeid saata. Tarkvarauuenduse järel on positiivne see, et need märguanded tulevad kella ekraanile väikselt ka siis, kui parasjagu rattasõit või jooks pooleli.

Kuna kellal on olemas nii mikrofon kui kõlarid, siis saab telefoni tulevad kõned maha pidada ka telefoni taskust välja võtmata.

Mis puutub asukoha määramisse, siis selles osas on Huawei teinud korralikku hüppe ja mõõtmine käib lausa viie satelliidisüsteemi abil: GPS, Beidou, GLONASS, Galileo ja QZSS. Neist viimane on küll Jaapani poolt välja töötatud spetsiaalselt Kagu-Aasia piirkonna tarvis. Kella kaheribaline positsioneerimiskiip on varustatud ka häiretevastase lahendusega ning positsioneerimine toimub ka võrguühenduseta.

Kell on loomulikult veekindel, nii et basseini minnes võib selle julgelt käele jätta ja ujumisringe mõõta.

Mis puutub välimusse, siis on see kell muutunud eelkäijaga võrreldes elegantsemaks. Ekraani kasulikku pinda on veidi rohkem ning lisandunud on kellanumbreid sisaldav äärisring.

Paraku on selle elegantsuse nimel tulnud lõivu maksta kella sportlikkusel. Mis mulle isiklikult väga ei meeldi, on see, et spordikellana mõeldud seadmel on üks kahest parema külje nupust muudetud suureks keeratavaks nupuks - eelkäijal olid mõlemad korpuse lähedal lamedad ja nii ei jäänud sinna taha näiteks midagi kinni. Selle nupu abil saab siis nüüd menüüs ringi keerelda - olgu ära öeldud, et algseadetes on nüüd kella menüü muudetud anonüümsetks arusaamatuks ikoonide pilveks, aga seadete alt saab selle kenasti taas loetavaks nimekirjaks muuta.

Teiseks on muutunud kellarihma hoidmise aasad. Kui GT2e-l jätkus rihm jätkus kellakorpuse harmoonilise jätkuna, siis nüüd ulatuvad aasad korpusest eemale ja rühma ning kella vahele on jäetud rohkem õhku. Valikus on nahast, metallist ja silikoonist rihmad - veesportlastel tuleb eelistada muidugi silikooni - lehmanahk vees kaua vastu ei pea.

Kellakorpus ise on valmistatud roostevabast terasest ja pealt läikima poleeritud. Kella suurema (46mm) versiooni aku peab vastu 7 päeva ja väiksemalt (42mm) 14 päeva - selles osas on Huawei jätkuvalt GPS-nutikellade maailmameister.

Sama hästi on lood kella ekraani erksuse, teravuse ja säraga - resolutsioon on 466x466mm ning pikslitihedus 326ppi.

Kella välkmälu (RAM) on 32 MB ja salvestusmälu (ROM) 4 GB. Kuna kellal on olemas ka kõlar ja seda saab Bluetoothi abil ühendada kõrvaklappidega, siis saab sinna näiteks omajagu muusikat talletada.

Sensoritest on olemas: kiirendus, güroskoop, geomagneetiline andur, optiline pulsiandur, õhurõhu andur, keha temperatuuriandur. Ühenduse jaoks niisiis WiFi, GPS, NFC, Bluetooth 5.2. Kella tarkvaraplatvormiks on nüüd Huawei enda loodud HarmonyOS ja see peaks olema ka avatud platvorm kellaäppide loojate jaoks - liiga palju neid küll esialgu ei ole (küll aga on allalaadimiseks sadu ja sadu kellaekraanlahendusi)

Kella hinnad algavad Eestis 269 eurost.