Toyota Balticu esindaja Liisi Kõivumägi ütles Fortele, et selline ühendamine toimub andmesidemooduli (DCM) kaudu.

„DCM moodulis on sees eSIM kaart, millel on 4G-andmesidepakett. Sama moodul vastutab ka eCall hädaabikõnede eest. Võrk, milles 4G-andmeside toimib, on Telia," selgitas Kõivumägi.

Ta märkis, et ühendatud teenuste andmesidepakett on auto hinnas 10 aastaks. Peale seda saab klient teenuseid pikendada läbi MyT rakenduse.

Selline andmesidelahendus tähendab, et kasutajatel pole ilmtingimata vaja oma mobiiltelefoni süsteemiga siduda ning neile lisandu ka täiendavaid andmesidekulusid.

Päris kindlasti saab selline andmesidemoodul olema Toyota Corolla 2022. aasta mudelil, mille esimesed masinad jõuavad Eestisse veebruaris. Täpsemalt pakettide Active Plus, TREK, GR Sport ja Luxury standardvarustuses.

Selle masina multimeediasüsteemil on ühendatud teenustest olemas pilvepõhine navigeerimine koos reaalajas uueneva liiklusteabega. Süsteemiga on võimalik ühendada ka mobiili - juhtmevabalt Apple CarPlay ja juhtmega Android Auto lahenduse abil.

eSIMid peal juba kõigil Toyota mudelitel, millel eCall funktsionaalsuski - see süsteem on Euroopa Liidus müüdavatel uutel autodel kohustuslik.

Kuid DCM moodulid on erinevatel mudelitel erinevad põlvkonnad ning seetõttu ka nende funktsionaalsused erinevad. Lisaks Corollale ja C-HRile on pilvepõhine navigatsiooni süsteem saadaval ka Yaris Crossil.