Keskuse teatel on täna lõuna seisuga Euroopa majanduspiirkonnas kinnitust leidnud kokku 182 omikroniga nakatumise juhtumit, neist 16 viimase ööpäeva jooksul.

Juhtudest on teatanud 17 riiki: Austria (11), Belgia (9), Tšehhi (1), Taani (18), Soome (7), Prantsusmaa (16), Saksamaa (15), Kreeka (1), Island ( 7), Iirimaa (1), Itaalia (9), Holland (18), Norra (19), Portugal (34), Rumeenia (2), Hispaania (7) ja Rootsi (7).

Suurem osa nakatunud inimestest on reisinud Aafrika riikidesse, kusjuures mõned neist on teinud ümberistumisi Aafrika ja Euroopa vahelistes lennujaamades.

Mitmed riigid - Belgia, Saksamaa ja Hispaania - on tuvastanud aga haigestumisjuhtumeid, millel ei ole olnud epidemioloogilist seost piirkondadega, kus omikroni variandi levik on dokumenteeritud või eeldatud.

„See näitab, et nendes riikides võib esineda tuvastamatu kogukonnasisene levik," teatab ECDC.

Soome teatanud ka juhtumitest, kus nakatumine on toimunud reisides Euroopa siseselt, täpsemalt Rootsi.

Positiivse poole pealt märgib keskus, et kõik haigestumised on olnud kas täiesti asümptomaatilised või kerged. Seega pole teada ka surmajuhtumitest.

Samas on kinnitatud juhtumite arv liiga väike, et mõista, kas omikroniga nakatumise kliiniline spekter erineb varem tuvastatud variantide omast.

Üle maailma on tänaseks teatatud 789 kinnitatud omikroniga nakatumise juhtumist - neist 227 LAV-is ja 160 UK-s.

Jaga
Kommentaarid