Projekt kannab nime DART (Double Asteroid Redirection Test) ja selle käigus põrkub kosmoselaev järgmise aasta septembris kaksikasteroidide süsteemi väiksema liikmega. Eesmärgiks on uurida, kas selline kontrollitud löök on võimeline muutma asteroidi liikumissuunda.

Kosmosemissiooni start toimus Vandenbergi kosmosejõudude baasist Californias ning kosmoselaeva viis taevasse SpaceX Falcon 9 kanderakett:

DARTi üheotsareis viib kosmoselaeva asteroidisüsteemi, mille kaks asteroididi tiirlevad ümber ühise raskuskeskme. DART-i sihtmärk on väiksem asteroid nimega Dimorphos, mille läbimõõt on umbes 160 meetrit - ta umbes Giza püramiidi suurune. Paari suurem asteroid kannab nime Didymose ja selle läbimõõt on umbes 780 meetrit.

Kuna Dimorphos tiirleb ümber suurema asteroidi Didymose palju aeglasema suhtelise kiirusega kui paar tiirleb ümber Päikese, saab DART-i kineetilisest mõjust tulenevat kerget orbiidimuutust binaarses süsteemis mõõta palju kergemini kui ühe asteroidi orbiidi liikumise muutust Päikese ümber.

Kosmoselaev püüab Didymose süsteemi kinni 2022. aasta septembri lõpus ning põrkub vastu väiksemat asteroidi kiirusega 6 km/s. Teadlaste hinnangul lühendab kineetiline mõju Dimorphose orbiiti mitme minuti võrra ja seda muudatust mõõdetakse Maalt teleskoopide abil.

Kokkupõrke ajal on Didymos ja Dimorphos Maast 11 miljoni kilomeetri kaugusel.

DART-i üks instrument - kaamera DRACO - lülitub sisse nädala pärast ja saadab Maale esimesed pildid kosmoselaevast. Kokkupõrke jäädvustamiseks on kosmoselaeva pardal Itaalia kosmoseagentuuri seade LICIACube (Light Italian Cubesat for Imaging of Asteroids), mis vabastatakse enne DART-i kokkupõrget. Kui kõik läheb plaanipäraselt, jäädvustab LICIACube pilte kokkupõrkest, selle tagajärjel tekkivast pilvest, võib-olla õnnestub saada ka pilguheit DART-i löögist tekkinud Dimorphose pinnale.

DART on oma olemuselt valmisoleku missioon juhuks, kui mõni taevakeha peaks ohustama Maad või kosmosejaamu.