Kõigil 2+1 ja teatud 2+2 teede lõikudel jääb kiiruspiiranguna kehtima 100 km/h. Mujal on suurimaks lubatud sõidukiiruseks 90 km/h, teatas transpordiamet.

2+2 teedest jääb 100 km/h kehtima Tallinna ringteel, Tallinna-Tartu ja Tallinna-Narva maantee osadel lõikudel. Suurem kiirus kehtestatakse neis kohtades, kus liikluskeskkond on selleks valmis. Neil lõikudel, kus on suurem oht metsloomade ja jalakäijate õnnetusteks, jäetakse talveks kiirus 90 km/h.

Samuti jääb valgel ajal heade sõidutingimuste korral transpordiametile õigus ka talveperioodil Tallinna-Pärnu maantee Laagri-Ääsmäe lõigul ja Tallinna-Tartu maanteel Kose-Võõbu lõigul tõsta muutteabega liiklusmärkidega lubatud sõidukiirus kuni 110 km/h.

Talveks jääb kehtima 110 km/h piirkiirus kokku 36 kilomeetril ja 100 km/h kokku 115 kilomeetril.

"Kindlasti tuletame liiklejatele meelde, et suurim piirkiirus ei ole kohustuslik. Jälgida tuleb tee- ja sõiduolusid ning valida sellele vastav kiirus," ütles transpordiameti maanteeliikluse juhtimise üksuse juhataja Siim Vaikmaa.

Naastrehvide kasutamine on lubatud alates 15. oktoobrist, talverehvid peavad kõikidel sõiduautodel all olema hiljemalt 1. detsembriks.