„See ei vasta tõele. Lisaõppekogunemisele Okas 2021 on kohustatud tulema kõik kutse saanud reservväelased sõltumata sellest, kas nad on vaktsineeritud koroonaviiruse vastu või ei,“ andis teada kaitseväe ametlik infokanal Sõdurileht.

Kaitsevägi on teada andnud, et kõiki õppusele tulijaid testitakse kohapeal ja soovijatele pakutakse ka vaktsineerimise võimalust.

Kui reservväelane keeldub testimisest, siis ta suunatakse üksuse arsti juurde kontrolli. Kui meedikud ei tuvasta tal koroonaviiruse sümptomeid, siis jätkub reservväelasel õppekogunemine tavapärastel alustel. Formeerimise käigus tuvastatud COVID-positiivsed suunatakse tagasi koju.

Valitsus kutsus kolmapäeval 1684 reservväelast lisaõppekogunemisele Okas 2021, mille käigus ehitavad kogunejad ühe ülesandena ka ajutise piiritara rajatisi. Ajutise tõkkena kasutatakse kaitseväe lõiketraati, mida on kokku ca 120 kilomeetrit ja see paigaldatakse kolmekordsena. Kokku saab rajada kuni 40 kilomeetrit tõket ja ehituse fookus on maismaapiiril.

Kaitseväe juhataja ettepanekul kutsutakse lisaõppekogunemisele 17. ja 27. pioneeripataljoni ja 191. ning 291. luurekompanii koosseisu arvatud reservväelased.

Reservväelaste kogunemiskoht ja aeg on märgitud lisaõppekogunemise kutses. Kohale tuleb ilmuda viivitamatult.

Seega kehtivad õppustele kogunejatele teistsugused reeglid kui kaitseväes tervikuna.

Nimelt andis kaitseväe juhataja Martin Herem 31. augustil kõikidele teenistujatele korralduse esitada vaktsineerimiskuuri lõpetamise või selle puudumisel kuuriga alustamise või haiguse läbipõdemise tõend. Nõutava dokumendi või selle puudumise põhjuse esitamata jätnud teenistujatega lõpetatakse või on juba lõpetatud teenistussuhe tegevteenistuse nõuetele mittevastavuse tõttu. Osad vallandatud on juba pöördunud ka kohtusse.

Jaga
Kommentaarid