Näiteks on Prantsusmaa lipu sinine triip juba umbes aasta ja neli kuud tumedam kui alates 1970ndatest, kirjutab The Guardian.

Uuendatud värvitooniga lipud on juba 2020. a juulist nähtavad näiteks Pariisis asuva Élysée palee ümber, mis on Prantsuse Vabariigi Presidendi ametlik residents.

Emmanuel Macroni valitsus otsustas sinise tumedamaks muuta, et lipp meenutaks välimuselt taas rohkem seda, mida prantslased kasutasid peale oma suurt revolutsiooni (1789–1799). Viimase käigus langesid riigis kuningavõim ja feodaalkord.

Prantsuse merevägi on revolutsiooni-aegset meresinist tooni lippudel kasutanud siiani. Nende õhutusel varasema värvitooni taas kasutusele võtmise idee president Macronini jõudiski – vahendasid seda tema nõunik Bruno Roger-Petit ja operatsioonide juht Arnaud Jolens.

Valitsuse esindajate sõnul tundus meresinine lipuvärvina elegantsem kui senine variant, aga leidub neid, kes usuvad, et prantslased vihjavad värvitooni vahetamisega oma kaugenemisele euroliidust.

Viimast võimalust Macroni abid eitavad. Sinisesõda ei eksisteeri, kinnitavad nad.

Prantsuse lipu euroliidu-variant jäi muutmata. Ka pole riigis mingit sundust ega üleskutset oma lippu uuendada, kui selle omanik eelistab senist varianti.