Ettevõtte teatel on tegemist 420-560 hobujõuliste ja kuni 2800 Nm pöördemomendiga 13-liitriste jõuallikate põlvkonnaga, mis pakuvad pikamaavedudel 8% väiksemat kütusekulu. Mootorid töötavad ka HVO biodiislikütusega ning kahe versiooni puhul on võimalik kasutada ka sajaprotsendilist biodiislit FAME.

Uut mootorit ja jõuülekannet kasutavatel veokitel on võrreldes praegustega veokitega aastas 8,3 tonni ehk 7,4% vähem CO2 heitmeid.

Esimestena pakutakse uut mootorivalikut nelja erineva võimsusastmega: 420-, 460-, 500- ja 560-hobujõulisena. Uusi mootoreid saab kombineerida uute Scania Opticruise (G25 ja 2020. aastal tutvustatud G33) käigukastide ja uute Scania tagatelgedega.

Scania tutvustas ka täiesti uut 165- kuni 910-liitriste diiselkütusepaakide valikut, mille seast leiab kolmes erinevas suuruses (S, M ja L) paagid. Need on saadaval erinevates pikkustes, kusjuures kõik nad on uue D-kujulise disainiga, mis suurendab oluliselt paakide vastupidavust. Raamile kinnitatakse paagid C-kujuliste klambritega.

Uuenduste käigus on mootorist eemale viidud ka madalrõhu kütusepump, peamine kütusefilter ja vee-eralduse filter. Viimane asub nüüd peamise kütusepaagi külge kinnitatud eraldiseisvas kütusekasutuse optimeerimise seadmes.

"Teatavasti ei tohi diiselmootori sissepritsesüsteemi sattuda õhku. See risk aga tekib pikemate kütusepaakide puhul mäest üles või alla sõites, mil kütus võib valguda paagi ühte serva," selgitas Ola Brantefors Scania arendusmeeskonnast. "Meie kütusekasutuse optimeerimisseade töötab nö. lisapaagina, hoides mootori sissepritsesüsteemile pideva pealevoolu tagamiseks varuks piisavas koguses kütust. See tähendab, et oleme suutnud suurendada paakides tegelikult kasutatava kütuse kogust, kuna enam ei ole vaja õhu vältimiseks osa kütust "reservis" hoida.

Sõiduki kogukaal väheneb uute lahendustega ühtekokku 294 kg - mootor ja järeltöötlussüsteem kaaluvad 8 kg vähem, käigukast 43 kg vähem, tagatelg 27 kg vähem, CRB 105 kg vähem kui retarder ja lisaks aitab 118 kg kokku hoida see, et sama distantsi läbimiseks peab olema paagis vähem kütust.

Scania video uuest mootorist sai selline: