Tänases Eestis räägitakse, et inimesed on "kurjad" ja ümberringi on "kurjust" palju. Eriliseks lakmuseks on sotsiaalmeedia ja erinevad kommentaariumid. Kas Eesti inimesed on viimasel ajal vihasemaks muutunud või annab lihtsalt sotsiaalmeedia kõigile nähtava väljundi vihapurseteks?

Pole see internet teinud Eesti inimesi ei vihasemaks ega kurjemaks. Agressiivne suhtlusstiil  sõimamine, räuskamine, ilkumine  on ühte osa meie kaaskodanikest kogu aeg iseloomustanud. Paraku. Täna on nad saanud lihtsalt võimaluse oma mõtteid miljonitega jagada. Internetikurjuse hindamisel tuleks tähele panna kolme asja.

Esiteks: internetikurjus ei iseloomusta kindlasti kogu Eesti rahvast. Tegu on kurja, samas suhteliselt aktiivse ja jutuka vähemusega.

Teiseks: enamik "kurja vähemusse" kuuluvatest inimestest on agressiivsed olemuslikult, nende ründav ja pahatahtlik käitumine väljendub kõikjal, kus nad toimetavad  kodus ja liikluses, tööl ja tänaval, Facebookis ja TikTokis. Seda inimtüüpi, pahurat ja kurja eestlast, kohtame me aeg-ajalt ju kõik. Siis, kui ta poes kassapidajaga parastab või järsult pidurdanud kaasliiklejat sõimama hakkab.

Kolmandaks  ja see on hea uudis.

Jaga
Kommentaarid