Kuu lõpuni saab Alexela Paiaristi Tikupoisis ja Tallinnas Peterburi teel asuvas jaamas elektriautosid tasuta laadida.

Alexela ehitab uudset elektriautode laadimisvõrgustikku koostöös Saksa tehnoloogiagigandiga Siemens ja Soome ettevõttega Kempower.

„Septembri lõpus sai meie Paiaristi laadimisjaam olulise täienduse uudsel tipptehnoloogial põhinevate Kempoweri laadijate näol. Sellega on uus standard elektriautode stressi- ja järjekorravabaks laadimiseks Paiaristil loodud ja tegu on kahtlemata ühe vingeima jaamaga nii Eestis kui ka Baltikumis tervikuna," ütles Alexela juhatuse liige ja e-mobiilsuse valdkonnajuht Alan Vaht.

Alexela tuli täna välja ka oma elektriautode laadimisäpiga „Laadija", milles on kliendil kogu vajalik ülevaade oma laadimissessioonidest, samuti käib laadimise eest tasumine äpis.

2022. aasta alguses paigaldatakse koostöös Siemensiga Alexela Saku tanklasse 300-kilovatine laadija ning eesmärk on katta superlaadijatega kõik Eesti maanteed ning linnadesse sisse- ja väljasõidud. Ettevõtte laadimisteenust on võimalik soetada nii korteriühistutel, koduomanikel kui äriettevõtetel.

Seni kasutas Alexela oma tanklates Eleporti laadimisjaamu.

Püsivalt saab elektriautosid tasuta laadida Saue vallamaja ees.

"Ehitades uut vallamaja mõtlesime tuleviku liikuvusele, ja kuigi seadus siis veel ei nõudnud, rajasime võimaluse ja kavandasime laadimispunkti avaliku ruumi. Kui nõudlus ületab pakkumise võimalused (kui autod enam laadija juurde ära ei mahu) või kui laiemalt arendub välja avalik laadimistaristu, siis muutub teenus ka kulupõhiselt tasuliseks. Perspektiivis on tõenäoline taristu haldamise üle andmine erasektorile," rääkis Fortele Saue valla kommunikatsioonijuht Anne-Ly Sumre.