„Vaktsineeritud on praegu kokku 78 protsenti vangidest, vahistatud sealhulgas," ütles ministeeriumi nõunik Teele Sihtmäe.

Kogu riigis on täna täiskasvanud elanikkonnast vaktsineeritud 64,4 protsenti, seega on vangid olnud tunduvalt altimad end koroona vastu vaktsineerima.

18. oktoobri seisuga on vange kokku koos vahistatutega 2253. Vaktsineerimine toimub vabatahtlikkuse alusel.

Ministeeriumi andmetest selgub ka, et selle aasta sügisese koroonalaine ajal on olnud haiglaravil üks koroonapositiivne vang, kes praeguseks on tagasi vanglas.

Kogu koroona leviku ajal ei ole ükski koroonaviirusega nakatunud vang surnud.

Mis puutub vangide testimisse, siis Teele Sihtmäe sõnul tehakse teste alati, kui kellelgi ilmnevad külmetushaiguse tundemärgid. Sel kuul on lisaks tehtud laustestimisi Viru ja Tartu vanglas.

Praegu on kolmes vanglas sealhulgas avavanglates kokku 106 koroonapositiivset vangi.

Kord näeb ette, et vaktsineerimata vangid kannavad väljaspool kambrit olles maske. Lisaks on vanglad kehtestanud nakkusohtlikes olukordades maskikandmise nõude ka vaktsineeritud vangidele.

Siiani saab vange külastada, kui külastajal on vaktsineerimistõend või värske negatiivne test.

„Järgmisest nädalast alates registreerime kokkusaamistele ainult vaktsineerimistõendiga või arstitõendiga selle kohta, et konkreetset külastajat tervislikel põhjustel vaktsineerida ei saa," ütles Sihtmäe.

Jaga
Kommentaarid