Tallinnas Radisson Blu hotellis kell 1012.30 toimuval esitlusel võtavad eelinfo kohaselt sõna raamatu kirjastanud Lilleküla Seltsi liider Olav Kivirand, teadlased Jüri Martin, Arvi Hamburg, Mati Valdma ja Rein Oidram, ettevõtja Enn Veskimägi ja teised.

Üks aruteluteemadest on: "Kuhu me liigume ja milleks peame olema valmis, kas kliima soojenemiseks või hoopis jahenemiseks?"

Olavi Kivirand ütles enne esitlust, et Eesti on suure õhinaga kuulekalt ühinenud Euroopa rohepöördega, mille vilju me nüüd nopime ülikõrge elektrihinna näol.

„Võin öelda vaid seda, et see on vaid alles tragöödia algus, juhul, kui Eesti ei võta vastu oma turge kaitsvaid seadusi ja alustab koheselt ilma saastemaksudeta elektritootmist, loomulikult põlevkivist," sõnas Kivirand.

Ilmub kliimamuutusi läbi aegade käsitlev teos, milles esitatakse tees, et kliimat mõjutavaks teguriks on Päikese magnetvälja jätkuv aktiivsuse kõikumine, mitte aga CO2. Analüüsitakse päikeseplekke, kosmilise kiirguse Berüllium-10 ja raadiosüsiniku(C14) rolli. Kõigest lähemalt juba homses otseülekandes.