6 ja 6 Pro on väheüllatuslikult esimesed telefonid, mis pakuvad Google'i vastset mobiili-opsüsteemi Android 12 otse karbist võetuna. Vanemad Pixelid alates mudelist 3 võivad selle alla laadida.

Uued Pixelid näevad ka head välja, teevad tootja väitel paremaid pilte kui enne (k.a pimedas ja kiirelt liikuvatest objektidest) ning sisaldavad Google'i omaloodud kiipi, mis püüab parandada pilditöötlust ja tõhustada tehisintellekti rammul põhinevaid võimalusi.

Viimaseid tuleb veel testida, et nende headuses veenduda. Igatahes kõlab hästi, et telefon võimaldab näiteks teksti otse selle tippimise ajal teise keelde tõlkida.

Ülaloleval pildil silmatav kaamerasensori-riba telefonide tagakülje ülaosas annab 6-le ja 6 Pro'le sarjas unikaalse välimuse.

Ka võivad need uhkustada nii esi- kui ka tagakülje klaasi katva kaitsekihiga (Gorilla Glassi uue põlvkonna Victus). Äkki jääbki klaas terveks, kui seade maha kukub! Lisaks on ekraanid suuremad kui eelkäijatel.

Näotuvastust miskipärast pole, aga sõrmejäljelugeja on peidetud ekraaniklaasi alla nagu moodsal ajal kohane. Mälukaardipesa pole ka, et sa ikka rohkem Google'i pilve kasutaksid.

Hinnad on failiruumi suuruse järgi tootja kodumaal USAs alates 599 ja 899 dollarist, olenevalt, kas valid 6 või 6 Pro. Meie maal siis äkki alates 750 ja 1000 eurost, kui Ühendkuningriigi hindade põhjal ennustada.

Nagu tavaline, omab odavam variant mõnda eelist kulukama ees. Näiteks soodsamat hinda ja 4K 60 k/s video salvestamise võimet.

Ilmuvad uued Pixelid 28. oktoobril. Saame näha, kui palju mõjutab nende levikut ülemaailmne kiibi- ja ka muude komponentide puudus.