Kui 2010ndate keskpaigas kuulsin räägitavat Apple'i haaratud 90%-st, mis jäi aga kõmu tasemele, siis nüüd pakub juba konkreetsemat infot rahvusvaheline mobiilituru-uuringute ettevõte Counterpoint, mille peakorter asub Hongkongis.

Counterpointi osutusel kuulus tänavuse aasta teise veerandi lõikes nutitelefonide valdkonnas loodud ärikasumist Apple'ile 75%.

Õunamajale kogus samas ajavahemikus ka 40% telefonitootjate käibest ja tõi müügile 13% kõikidest maailmas müüdavatest telefonidest.

Jämedalt võttes tootis Apple selles ajavahemikus iga kaheksanda nutitelefoni ja kogus nende müügi toel kolmveerand käibest. Magus äri! See on muidugi ammu teada, et Apple'i iPhone'ide omahind on kaugelt tillem müügihinnast. Nii see kasum tulebki!

Ainult ülespoole ei liigu ka Apple'i äritegevus. Möödunud aasta viimases veerandis kogusid iPhone'id veel 50% kogu nutitelefoni-turu käibest.

Apple oma telefonimüügi-statistikat enam avalikkusega ei jaga, seega on Counterpointi analüütikutel muidugi võimalik mingis ulatuses eksida.