Suure fännide hulgaga spordikellade ja aktiivsusmonitoride tootja Fitbit andis välja oma uusima toote nimega Charge 5 - imekerge - ja õhukese randmeseadme, mis täidab tegelikult juba päris palju tavalise nutikella funktsioone - kuni kontaktivaba poemakseni välja.

Tehnilise poole pealt võib põhinäitajatena välja tuua, et kaalub see seade vaid 29 grammi, aku peab vastu kuni seitse päeva, mobiilist sõltumatu GPS on olemas, ekraan on värvidega, kell on veekindel ja ilma igasuguste nuppudeta ning kaasas on kahe pikkusega silikoonist kellarihmad.

Esimese hooga käisingi täna ja proovisin ära, kas poes maksta saab. Sai. Selleks tuli Fitbiti mobiiliäpis sisestada oma kaardiandmed ja teha läbi kinnitusprotseduurid ning siis toimus juba kaardiandmete automaatne kellaga sünkroonimine.

Poes pole vaja teha muud, kui svaipida kella ekraanil korra alla, valida seal maksed, sisestada ekraani vabastamise PIN-kood ja ranne kaardilugeja lähistele suunata. Igal juhul Selveris toimib, soojaletist lõunasöögi eest maksmine toimis, pärast veel kinnitus ka mobiiliekraanil:

Ekraani osas (AMOLED) rõhutab Fitbit ise, et tegemist on ta esimese kellaga, millel võimalus ekraan pidevalt sisselülitatuks määrata. Lisaks olevat ekraani maksimaalne heledus eelmise versiooni ehk Fitbit4-ga võrreldes 200% parem. Heitsin pilgu päikese käes keskmise heleduse režimis - nägin kõiki numbreid küll.

Mis sportimisse puutub, tasuta paketiga pakutavate spordialade arv on 20, kõik põhiline on esindatud - alates ringtreeningust ja lõpetades tennisega. Proovisin ise nädalavahetusel rattasõitu - tuleb tunnistada, et GPSiga ühenduse saamine võttis kellal alguses ikka hirmutavalt kaua aega. Hiljem midagi muutus ja kõik ülejäänud katsed läksid juba märksa kiiremini. Kõikvõimalikku treeningjärgset statistikat pakub Fitbit sarnaselt kõigile teistele monitoritootjatele.

Loomulikult on olemas sammulugeja ja pulsimõõtja ja vere hapnikusisalduse ja une kvaliteedi mõõtja ning mingisugune asi nimega EDA Scan (elektrodermaalse aktiivsus, kui ma ei eksi), mille kasutamiseks tuleb 3 minutit sõrmi kahel pool kella hoida (jube tüütu, ma tõesti ei viitsinud seda läbi teha), et siis saada teada, et teie pulss on vähenenud, veel on olemas naistele tsüklimõõtja. Kõikide äppide märguandeid saab ka kellaekraanil kuvama panna.

Fitbit seadmed ei ühildu mitmete Huawei telefonidega ja võivad vajada eriseadistusi kasutades neid teiste Android telefonidega. Rohkem infot all olevatelt linkidelt. Ühilduvust telefonidega kontrolli SIIN ning saa juhiseid Fitbit seadmete kasutamisel Android telefonidega SIIT.

Maksab see seda 180 eurot, mis on umbes kalli Garmini ja odava Huawei vahepeal. Funktsionaalsused on neil kõigi enam-vähem samad.

Kokkuvõttes hea kerge ja mitmete funktsioonidega aktiivsusmonitor, mille olemasolu vabalt ära unustad. Kipun arvama, et toode on mõeldud pigem naistele, kuigi kolleeg kõrval räägib, et on täiesti neutraalne ja tema mind küll imelikult ei vaata.