Veebilehel Slate ilmunud kirjutisest selgub, et ta tegi midagi sellist, millega Facebooki juhid kuidagi leppida ei suutnud: meelitas inimesi vähem ühismeedias aega veetma.

Barclay lõi selleks brauserilaienduse Unfollow Everything (ee Ära jälgi midagi), mille eesmärk on läbi lõigata side iga inimese, lehe ja grupiga, mida kasutaja on püsijälgimiseks follow-nupu abil endale ära märkinud.

Ideaalis tekitab Unfollow Everything kasutajale täiesti tühja Facebooki-seina (News Feed), kuhu ei ilmu ühtegi võõrast postitust. Kasutaja peab sisuga tutvumiseks ise profiile ja lehti külastama.

Barclay sõnul pole seina sotsiaalvõrgustiku nautimiseks vajagi. Isegi vastupidi: selle eesmärk olla vaid inimesi kauem Facebooki keskkonnas hoida, kulutades nende aega ja pannes neid end halvasti tundma. (Viimase kohta olla isegi tõendeid.)

Arendaja kirjeldab sellist kogemust imelaadsena, kinnitades, et tänu Unfollow Everythingile pole tal enam kiusatust seda lõputut sisuvoogu edasi kerida ja ta sai oma senise feissari-sõltuvuse kontrolli alla.

Laienduse menu kasvas... kuni Facebook saatis tänavuse aasta keskel arendajale ähvarduskirja. Firma teatas, et tema FB-konto on deaktiveeritud ja nõudis, et ta eemaldaks kahe ööpäeva jooksul laienduse veebist, sest ta segab/rikub saidi plaanipärast tegevust.

Facebooki on hiljuti avalikult süüdistatud kasutajate vaimse tervisega riskimises, püüdes nende ühismeedia-kasutusaega suurendada (Facebooki ja Instagrami keskkondades) ja isegi ühiskonna õõnestamises.

Kes väga tahab, võib muidugi ükshaaval iga follow-märgise eemaldada, mis tema kontoga seotud on, ja ikka suhteliselt tühja uudiseseina nautida.