„Tänast nakatumiskordajat arvestades jätkub haigestumise kasv ka järgmisel ehk kohaliku omavalistuse valimiste nädalal. Prognoositavalt näeme valimiste nädalal umbes 800 nakatunut päevas ning haiglas oleks meil umbes 270280 haigestunut," ütles terviseameti esindaja Hanna Sepp tänasel pressikonverentsil.

Ta märkis Forte küsimusele vastates, et haigestumuse kasv järgmisel nädalal võib olla ühelt poolt tingitud nii valimistest kui teisalt ka sellest, et oleme hingamisteede haiguste kasvu hooaja alguses.

„Oleme koos valimisteenistusega vaadanud valimiste protsessile otsa ja andnud soovitused, kuidas seda võimalikult ohutult teha," ütles Sepp.

Kõige ohutum viis oma häält anda on teha seda kontaktivabalt ehk elektrooniliselt. „Seda on eriti oluline meeles pidada inimestel, kes parasjagu põevad COVID-19 haigust, on olnud COVID-19 haigega hiljuti lähikontaktis ja loomulikult ka kõigil COVID-19 riskirühma kuuluvatel inimestel eakatael ja krooniliste haigustega inimestel," ütles ameti esindaja.

Valimisjaoskondades hääletajatel soovitab terviseamet kanda maski ja hoida distantsi. Kõik jaoskonnad on varustatud ka käte desinfitseerimisvahenditega.

Amet soovitab ka käia hääletamas eelhääletamise ajal see algab juba esmaspäeval, 11. oktoobril , mil igas valimisringkonnas on avatud vähemalt üks jaoskond.