Ettevõtte teatel on moodullaadija ette nähtud kuni nelja sõiduki laadimiseks korraga. Laadija maksimaalne võimsus on 360 kW, ehk et see on võimeline 15 või vähema minuti jooksul täis laadima ükskõik millise täna turul oleva elektriauto aku, mis sellist võimsust suudab vastu võtta.

„Kuna riigid kogu maailmas toetavad täna poliitikat, mis soosib elektrisõidukeid ja laadimisvõrgustikke kliimamuutuste vastu võitlemises, on ka nõudlus laadimise infrastruktuuri järele suurem kui kunagi varem," märkis ABB e-mobiilsuse divisjoni juht Frank Muehlon.

Laadija digitaalne märguandesüsteem juhendab kasutajat laadimisprotsessi ajal ning näitab ühtlasi sõiduki aku laadimisolekut ja jääkaega optimaalse laadimisseansi lõpuni. Välimuse isikupärastamiseks saavad taristuettevõtted laadijaid brändida, valida erinevaid LED-valgusribade värve või esitada videosid, pilte ja reklaame integreeritud 27-tollisel ekraanil.

Terra 360 laadija on saadaval Euroopas 2021. aasta lõpust ning USA-s, Ladina-Ameerikas ja Aasia Vaikse ookeani regioonis 2022. aastast.

Tänaseks on kogu maailmas paigutatud üle 460 000 ABB elektrisõidukite laadija.

ABB tegutseb Eestis alates 1992. aastast.

„Kuna riigid kogu maailmas toetavad täna poliitikat, mis soosib elektrisõidukeid ja laadimisvõrgustikke kliimamuutuste vastu võitlemises, on ka nõudlus laadimise infrastruktuuri järele suurem kui kunagi varem,“ märkis ABB e-mobiilsuse divisjoni juht Frank Muehlon.

Ettevõtte kommunikatsiooni- ja jätkusuutlikkuse valdkonna juht Theodor Swedjemark, märkis, et kui maanteetransport moodustab ligi viiendiku ülemaailmsest CO2 emissioonist, on e-mobiilsus kliimaeesmärkide saavutamiseks kriitilise tähtsusega.

ABB reklaamvideo uuest laadijast: