Rae vallavalitsuse IT-juht Hannes Raimets märkis, et StateOS võimaldab suunatud infot liigutada ilma personaalseid andmeid sisaldamata. Näiteks saab vallavalitsuse sotsiaalosakond saata infot, mis puudutab puudega inimese hooldajat vaid personaalselt talle ja seda delikaatseid isikuandmeid sisaldamata. Samuti võimaldab uus teenus saata infot piirkondade kaupa ehk kõik ehituste, veekatkestuste ja muuga seonduv info mingis piirkonnas/tänaval jõuab vaid konkreetsete elanikeni.

„Oluline aspekt on ka see, et me ei seo kodanikke üldiste teavitustega, nad saavad ise just neid puudutava sisu valida ja loobuda üldisest valda puudutavast informatsioonist," võttis ta rakenduse võimalused kokku.

Kasutaja peab Eesti, inglise või venekeelse menüüga rakendusse SmartID või MobiilID abil sisse logima ning vaatama, kas talle on seal teavitusi.

Käesoleva uudisnupu kirjutada seda ka tegi, kuid ühelgi äpiga liitunud riigiasutusel talle teateid polnud ja ning puusu ka võimalus endal mõnele avaliku sektorile asutusele midagi edastada. Ehk et äpp oli tühi. Nii see vist olema pidigi, kuna äpi loojate teatel on praeguseks liitunud lisaks Rae vallale ka Haridus- ja Noorteamet ning Amphora dokumendivahetusplatvorm.

Rae vallavanema Madis Sariku sõnul loodab ta, et valla elanikud võtavad uudse lahenduse soojalt vastu ja info liikumine muutub tänu sellele kiiremaks ning kvaliteetsemaks.

„22 000 elanikuni info viimine ei ole kerge ülesanne, aga proovime anda endast parima ja loodame, et juba aasta pärast räägime sellest lahendusest mitte kui innovatsioonist vaid kui igapäevasest tööriistast," ütles ta.

Platvormi on loonud varem riigi infosüsteemi ametis töötanud Rae valla elanik Riho Oks, kes on rakenduse eesmärgi kokku võtnud järgmiselt: "Soovin inimeste elu lihtsustada!"