„Soovitame kasutatud COVID-19 antigeeni kiirtestid koguda teenindussaalis väiksemates suletavates prügikastides, mida vajadusel tühjendatakse tihemini kui üks kord päevas. Kasutatud COVID-19 antigeeni kiirtestid võib eraldi suletud prügikotiga visata segaolmejäätmete prügikonteinerisse, sarnaselt kasutatud ühekordsetele suumaskidele ja kaitsekinnastele," kõlab ameti jäätmebüroo seisukoht ühele teenindusettevõttele.

Näomaskide osas on amet varem teada andnud, et need tuleb visata segaolmesse, kust nende teekond läheb edasi põletusse või ladestusse.

„Peale ühekordse maski kandmist viska too segaolmejäätmete prügikasti, mis on pealt suletud. Kui kaupluse või muu avaliku paiga juures ei paista kinnist prügikasti, pane see ühekordse kilekoti sisse ning viska ära," on asutuse soovitus.

Keskkonnas põhjustab ühekordne mask palju kahju, sest ta sisaldab plasti ning laguneb looduses mõnisada aastat. Samuti on ühekordsed maskid põhjustanud palju pahandust lindudele ja loomadele, kes on takerdunud maskide nööridesse või muul moel maskiga end vigastanud.