„Usume, et need, kes meie Facebooki lehte külastavad, ootavad, et meil on kontroll selle üle, mis juhtub, kui nad näiteks klõpsavad meie lehel „meeldib", või millist teavet nende kohta registreeriti meie lehte külastades. Me lihtsalt ei saa sellele vastata," kommenteeris Norra andmekaitseinspektsiooni peadirektor Bjørn Erik Thon.

Tema sõnul on Norra andmekaitse seni nähtavasti ainus organisatsioon, kes viinud läbi Facebooki lehtede põhjaliku hindamise, lähtudes selle vastavusest Euroopa isikuandmete kaitse üldmäärusele GDPR. Kõigil isikuandmeid töötlevatel isikutel on kohustus tagada GDPRi järgimine ning sellega kehtestatud kohustused kehtivad ka siis, kui organisatsioon kasutab sotsiaalmeediat, näiteks Facebooki lehte.

„Hindamine on olnud keeruline ja kõikehõlmav ning see tõi kaasa hulga keerulisi kaalutlusi, mis hõlmasid tehnoloogiat, õigust ja eetikat," teatas inspektsioon.

Asutuse sisehindamise juht Anders Ballangrud märkis, et Facebook ei ole andnud piisavat garantiid, et sellel platvormil oleks tagatud piisav andmekaitse.

Asutuse täispikka analüüsi saab lugeda siit.