Rakendus kannab nime eeID ning tegemist ei ole eraldiseisva uue elektroonilise isikutuvastuse lahendusega, vaid olemasolevate teenuste koondamisega ühe keskkonna alla.

Sihtasutuse teatel puuduvad teenusel kuu- või paketitasud, on vaid hind - 0,09 eurot pluss käibemaks iga päringu kohta. Sarnaselt domeeniregistrile toimib ka eeID teenus ettemaksupõhiselt - klient kannab enda kontole soovitud summa ja iga autentimise eest võetakse sealt vastav tasu maha.

Sarnast ja laiemategi võimalustega autentimisteenust tara.ria.ee pakub täiesti tasuta Riigi Infosüsteemi Amet (RIA), kuid seda ainult avaliku sektori asutustele. RIA tasub kõigi klientide päringute eest ise.

„Me ei pea eeID-d riigi lahendusega konkureerivaks, pigem püüame teha koostööd puhtama ja turvalisema interneti nimel," ütles Fortele Interneti sihtasutuse pressiesindaja.

RIA pressindaja märkis aga, et riigi autentimisteenus loodi eelkõige selleks, et teised avaliku sektori e-teenused ei peaks ise tegelema erinevate eID vahendite liidestamise arendustega ning nendele aega ja raha kulutama. „Riigi autentimisteenuse kasutamine toob riigi vaates ka kokkuhoiu päringut mahus. Üks teenus on ka kasutajale mugavam - kõikidesse e-riigi teenustesse sisenedes tervitab teda tuttav vaade," rääkis ta.