„Ma ei näe neil mingit seost näiteks Venemaaga, kes eelduslikult võiks olla paljude selliste liikumiste taga. Need on lihtsalt veidrad inimesed väga kummaliste ideedega," ütles Arnold Sinisalu eile Kultuurikatlas toimunud konverentsil Nordic-Baltic Security Summit 2021.

Sinisalu sõnul on ta ise vaktsineeritud ja ei näe selles mingisugust probleemi. „Vaktsineerimised algasid juba 200 aastat tagasi, seega miks peaksime selle pärast muretsema?"

Mis ikkagi on tekitanud vaktsineerimisvastased liikumised? Kaitsepolitsei juhi hinnangul pole tegemist lihtsalt vähese haritusega. Hiljuti soovis näiteks ka üks noor andekas IT-inimene kapo teenistusse astuda kahjuks ütles ta, et ei luba ennast mingil juhul vaktsineerida...

„Samal ajal on marihuaana OK see ei ole justkui ohtlik. Või kui palju me teame sellest, milliseid aineid lisatakse tätoveerimisvedelikesse? Ka see ei tundu ohtlik. Aga vaktsineerimine olevat ohtlik! Raske on mõista, miks inimesed nii mõtlevad," sõnas Sinisalu.

„Võib-olla on lihtsalt elu liiga hea. Inimesed ei pea enam muretsema igapäevaprobleemide pärast ja nad vajavad midagi, mille vastu võidelda," lisas ta.

Konverentsist osa võtnud president Toomas Hendrik Ilves tõdes, et mida edukamad on vaktsineerimisvastased, seda rohkem inimesi sureb.