Täpsemalt saab AS Chemi-Pharm toetust SARS CoV-2 viirust inhibeeriva toimega toote arendamiseks 2 985 867,70 eurot. Icosagen Cell Factory OÜ aga 2 105 595,15 eurot lehmapiimapõhise antikehalahuse arendamiseks. Mõlema toote puhul on tegemist sama asjaga, Icosagen loodab tulevikus selle põhjal arendada tooteid ka teiste haiguste vastu võitlemiseks. Otsus toetuste eraldamise kohta tehti aasta alguses.

Biobloci ninasprei pandi müüki kevadel. Tootjad kinnitavad, et on selle viirust tõrjuvat toimet edukalt katsetanud laboris ja kaheksa Süüria kuldhamstri peal. Inimuuringuid veel lõpuni viidud ei ole.

Kuldhamstrite peal testimine toimus nii, et need nakatati Prantsusmaal ettevõttes Oncodesign koroonaviirusega. Hamstrite ninna suunati esmalt BioBlocki ja seejärel tund hiljem pipetiga 100 000 koroonaviiruse osakest.

Selle katse tulemusel joonistati avalikkusele tabel, mis peaks näitama, et ninaspreid saanud hamstrite kopsudes avastati hiljem vähem koroonaviirust kui teistel hamstritel:

Peagi on ettevõtete teatel taasalgamas kliinilised uuringud ka inimeste peal. Koostöös perearstikeskustega viiakse läbi uuringut 342 vabatahtlikuga, kes on haigestunud SARS-CoV-2 viirusesse. Lisaks haigestunutele kaasatakse uuringusse nende leibkonnaliikmed. Kokku hõlmab uuring koos leibkonnaliikmetega ligikaudu tuhandet inimest.

BioBlock püsib limaskestal kuni neli tundi. Üks pudel seda ainet sisaldab 150 pihustusdoosi.

Anktikehadega varustatud piima toodetakse hüperimmuniseeritud lehmade poegimisjärgsest esimesest piimast. Lehmadele süstitakse täpsemalt 0,5 milligrammi koroonaviiruse antigeeni sisuliselt on tegemist lehmade vaktsineerimisega. Kohe poegimise järel lüpstakse koroonaviiruse antikehadega varustatud piim välja.