Viis aastat TEHIKut juhtinud Reingold lahkub asutuse teatel ametist omal soovil ning põhjused selleks on isiklikud.

Oma kommentaaris märkis Reinhold, et viis aastat tagasi 60 töötajaga asutatud IKT kompetentsikeskus TEHIK on tänaseks kasvanud ligi kolm korda suuremaks ning saanud riigi üheks olulisimaks IT-majaks, kus loodud e-teenuseid tarbivad kõik Eesti inimesed.

„Kuna TEHIK on ka organisatsioonina nii tugev ning ühtehoidev, siis on uuel juhil võimalik selles vallas väga palju ära teha," ütles Katrin Reinhold

Uue juhi leidmiseni jääb direktori ülesannetesse TEHIKu infosüsteemide halduse osakonna juhataja Rasmus Kästik. Avalik konkurss uue juhi leidmiseks viiakse läbi lähiajal.

Tanel Kiik ütles, et tänab südamest Katrin Reinholdi tehtud töö ja pühendumise eest ning soovib talle palju edu uutes väljakutsetes.

TEHIK alustas tegevust 2017. aastal, mil ühendati sotsiaalministeeriumi IKT osakond ja Eesti E-Tervise Sihtasutus.

TEHIK veab Eesti läbi aegade kallimat IT-projekti Skais2 (sotsiaalkindlustusameti infosüsteem), haldab terviseportaali digilugu.ee ning tegi koroonaajal kontaktituvastuse rakenduse HOIA.

2. augustil teatas sotsiaalministeerium, et tervise- ja tööminister Tanel Kiik ning sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo teevad valitsusele ettepaneku kutsuda ametist tagasi praegune sotsiaalministeeriumi kantsler Marika Priske. Põhjuseks vaktsineerimisprotsessi venimine.

Sel esmaspäeval teatas pärast vestlust Tanel Kiigega soovist lahkuda terviseameti peadirektor Üllar Lanno. Põhjuseks vaktsiinide hävimine ameti külmalaos.