Google on intrigeeriv tehnoloogiafirma muuhulgas seetõttu, et kuigi enamik selle teenistusest saabub ühest valdkonnast (veebireklaamindus), on see alati valmis palju raha kulutama ka muude projektide peale... et need hiljem pahatihti hüljata.

Selle ilmekaim näide on digisuhtlus, mille pakkumisega Google on aktiivselt tegelenud viimased ümmarguselt 15 aastat.

Esimene pääsuke oli augustis 2005 käiku lastud Google Talk. Pärast seda on firma selleks tegevuseks loodud äppide ja teenuste koosseisu ja võimalusi nii palju/tihti muutnud, et nende rägastikus suudavad orienteeruda ilmselt ainult tugevaimad.

Seega pole üllatav, et Google'i digisuhtlus-maastiku üldpilt muutub taas kirevamaks. Nimelt hakkab ka e-kirjavahetuse mobiilirakendus Gmail video- või lihtsalt häälkõnede võimalust pakkuma.

See toimub veebipõhiselt ja eraldi eksisteeriva teenuse Google Meet vahendusel. G-maja lubab sama võimaluse tulevikus lisada Google Meeti äppi.

Milleks selline lisavõimalus? Google tahab Microsofti Outlooki eeskujul pakkuda ühe äpi teel igasugust kontori- või üldse tööalast suhtlust.

Kas ja miks siis veel teisi Google'i suhtlusteenuseid vaja on, kui üks teeb kõike vajalikku, on iseküsimus. Aga senise põhjal võib uskuda, et Google leiab peagi võimalusi meid selles vallas veelgi üllatada.

Peagi ka hääl- ja videokõnesid pakkuv Gmaili äpp (foto: Google)