Demopäev toimus Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse Männiku harjutusväljal ning algas Defforce OÜ uue tankitõrje relva, treeninggranaadi (PTR) Carl Gustaf granaadiheitjale lavastatud taktikalise olukorra matkimisega.

Defforce OÜ juhatuse liikme Aivar Rauami sõnul on uus õppegranaat mõeldud väliharjutustel kasutamiseks ning sellega saab imiteerida lasku.

"Hetkel asendab granaati Kaitseväes alakaliiber, mis töötab koos teravmoonaga ja ei ole mõeldud väliharjutustel kasutamiseks. Uuel õppegranaadil on õiged mõõtmed ning raskus, mis tagab sõdurile võimalikult autentse lahingusituatsiooni," selgitas Rauam.

Kaitseväe partneri Jetflite militaar- ja strateegilise kauba logistika suunajuhi Reelika Mõttuse sõnul teeb ettevõte koostöös Eesti Kaitseväega igapäevaselt pingutusi selle nimel, et missiooni kolletes kiiret reageerimist ja asjakohast tuge pakkuda.

"Töötame tavamõistes tõeliselt raamist väljas lahenduste kallal, et Eesti Kaitseväel oleks kriitilistes olukordades meie näol olemas kiiresti reageeriv ja paindlik partner, kes suudab pakkuda vajadusel nii majutust, toitlustust, tšarterteenuseid kui ka muid asjakohaseid logistilisi lahendusi," selgitas Mõttus.