Nimelt on .COM tippdomeeni registrit haldav Verisign, internetiressursside autoriteet ICANN ja Ameerika Ühendriikide valitsus leppinud kolmepoolselt kokku, et .COM domeeni hind tõuseb käesoleval aastal 7% võrra ning võib sama palju tõusta ka 2022. ja järgneval 2023. aastal, , kirjutab domeenihaldaja zone.ee oma blogis.

Aga seegi pole kõik. Aastatel 2024 ja 2025 on hinnastamises ette nähtud paus, kuid aastatel 2026 kuni 2029 on Verisignil taas õigus hinnatõusuga jätkata.

„Nii on perioodi lõpuks .COM domeeni hind tänasest minimaalselt 60% suurem. Seepärast soovitame kõigil, kes tahavad oma väljamineku eesootavateks aastateks lukku lüüa, pikendada oma .COM domeenid võimalikult pikaks ajaks enne, kui 1. september kätte jõuab," kirjutab ajaveeb.

Olemasoleva domeeni omanikul on võimalik pikendada üheks aastaks registreeritud domeeni üheksa aasta võrra, kaheks aastaks registreeritud domeeni kaheksa aasta võrra jne.

Zone soovitab uue .COM domeeni registreerida ette kohe 10 aastaks - nii ei mõjuta omanikku eesootavad hinnatõusud.

Tasub ka meeles pidada, et lõpptarbijateni võib muudatus jõuda lõpuks isegi natukene suuremana, sest rahvusvahelised teenusepakkujad peavad oma hinnas maandama ka valuutakursside muutustega seotud riske.