Seadmete hinnad on korralikud, aga eelkäijatest tagasihoidlikumad: Fold 3 eest tuleb sõltuvalt mälu mahust välja käia 1800 või 1900 eurot, Flip 3 hinnaks on 1050 või 1100 eurot.

Neist esimene – Fold 3 – on niisiis lahtiklapitav ja Flip 3 kokkupandav. Fold 3 on kokku volditult mõõtmetega 67.1 x 158.2 x 16.0 mm ning lahtivolditult 128.1 x 158.2 x 6.4 mm. Flip 3 mõõtmed on kokku volditult 72.2 x 86.4 x 17.1 mm ja lahti voldtult 72.2 x 166.0 x 6.9 mm - ehk siis kokku pandult on ta umbes pool telefoni tavamõõtmetest ning ekraan painutatakse selle kaante sees kokku.

Uuendusena on mõlemad telefonid nüüd IPX8 veekindlad - eelmised seda ei olnud. X- selles koodis tähendab, et telefonidele ei ole antud tolmukindlust. Mõlemad seadmed on kaetud uusima Gorilla Glass Victus kaitseklaasiga.

Seadmete raamid on valmistatud tugevdatud alumiiniumist. Telefonide sisemisel volditaval ekraanil on uus kate, mis on Samsungi kinnitusel 80% vastupidavam kui eelmistel mudelitel. Telefonide vastupidavuse testimiseks on mõlemad mudelid läbinud katsed, kus telefoni volditakse lahti ja kokku 200 000 korda.

Samsung Galaxy Z Fold3 on avatud olekus 7,6-tollise Infinity Flex sisemise 2208x1768 resolutsiooniga ekraaniga nutitelefon, mida on võimalik sarnaselt raamatule lahti ja kokku voltida ja avamisel saab kasutada väiksema tahvelarvutiga võrreldavat ekraani.

Telefoni ekraani alla on peidetud uuenduslik esikaamera, mis jääb ekraanipikslite alla ning on seadme kasutamise ajal seetõttu märkimisväärselt vähem nähtav. Samuti on seadme välimisel ekraanil 10 MP esikaamera. Lisaks on ekraan 120 Hz värskendussagedusega ja võrreldes eelmise mudeliga 29% eredam.

Esmakordselt volditava telefoni puhul on Galaxy Z Fold3 nutitelefonile lisatud Samsungi S Pen puutepliiatsi tugi, mida on varem aastaid kasutanud Note seeria nutitelefonid. Volditava telefoni jaoks on arendatud spetsiaalsed S Pen Fold Edition ja S Pen Pro puutepliiatsid, mis on mõeldud just volditava ekraaniga kasutamiseks. Kokkuvolditult saab kasutada seadme välimist 6,2-tollist HD+ Dynamic AMOLED ekraani, mis on samuti kuni 120 Hz värskendussagedusega.

Galaxy Z Fold3 telefoni tagaküljel on kolm kaamerat – 12 MP ülilainurkkaamera, 12 MP lainurkkaamera ja 12 MP telefotokaamera, mis pakub (vaid) kahekordset optilist suumi. Telefoto ja lainurkkaamerad on varustatud ka optilise pildistabilisaatoriga (OIS). Seespool on seadmel 12 GB muutmälu ja kuni 512 GB salvestusruumi. Aku on Galaxy Z Fold3 telefonil 4400 mAh mahuga.

Galaxy Z Flip3 on väiksem ja kompaktsusele suunatud telefon, millel on seespool 6,7-tolline FHD+ resolutsiooniga ekraan, mis pakub samuti 120 Hz värksendussagedust. Lisaks on seadme välimisel küljel väike 1,9-tolline ekraani, mida saab kasutada sissetulevate teavituste lugemiseks või selfide tegemisel pildi eelvaate vaatamiseks.

Seadme välimisel küljel on kaks kaamerat. 12 MP ülilainurkkaamera ja 12 MP lainurkkaamera, millel on samuti optiline pildistabilisaator. Seadme sisemisel küljel on 10 MP selfikaamera.

Flip3 telefoni juures üheks oluliseks uuenduseks kindlasti selle välimine ekraan, mis on nüüd neli korda suurem kui eelmisel mudelil, ekraanile mahub nüüd korraga palju rohkem informatsiooni.

Z Flip3 telefoni sees on 8 GB muutmälu ja kuni 256 GB salvestusruumi ning 3300 mAh aku.

Fold3 nutitelefon toetab 25 W kiirlaadimist, 10 W juhtmevaba laadimist ja 4,5 W laadimist teise nutitelefoni kaudu. Galaxy Z Flip3 toetab 15 W kiirlaadimist, 10 W juhtmevaba laadimist ja 4,5 W laadimist teise nutitelefoni kaudu.

Uusi Galaxy Z Fold3 ja Galaxy Z Flip3 volditavaid nutitelefone saab eeltellida alates tänasest ja seadmed jõuavad poodidesse 27. augustil.

Värvivalik:

Samsung Galaxy Z Fold3 – Fantoomroheline, Fantoomhõbedane, Fantoommust

Samsung Galaxy Z Flip3 – Kreemjas, Fantoommust, Roheline, Lavendlililla

Samsung esitles täna ka uusi nutikelaasid Galaxy Watch 4 ja uusi juhtmevabasid kõrvaklappe Buds 2.

Nutikellad on nüüd varustatud uue operatsioonisüsteemiga Wear OS Powered by Samsung ning nendega on võimalik esmakordselt mõõta lisaks vererõhule ja EKG-le ka kehakoostist.

Galaxy Watch4 nutikellast tuleb müügile kaks mudelit – Galaxy Watch4 Classic ja Galaxy Watch4. Galaxy Watch4 Classic on Samsungi nutikellade kasutajatele tuttava disainiga. Selle sihverplaati ümbritseb metallist ring, mida on võimalik kella eri funktsioonide vahel liikumiseks keerata. Galaxy Watch4 on minimalistlikuma disainiga mudel, millel keeratavat sihverplaati ei ole.

Uued nutikellad on varustatud Samsungi ainulaadse BioActive sensoriga. Tegemist on lahendusega, mis ühendab endas kolm funktsiooni – optiline pulsimõõtja, elektriline südamerütmi ja bioelektrilise takistuse analüüs. Sensor lubab kasutajal nutikellaga vererõhku mõõta, EKG-d võtta, jälgida vere hapnikusisaldust ning esmakordselt ka kehakoostist mõõta.

Galaxy Buds2 kõrvaklapid ja uued Galaxy Watch4 nutikellad tulevad müügile 27. augustil ja seadmeid saab eeltellida alates tänasest.