Selline inimeste autolembuse kurb "monument" asub vähemalt viimase kümnekonna aasta jooksul Kuveidis, Sulaibiya väikelinna tööstuspiirkonnas.

Umbes 24 280 ruutmeetri suurusel alal veedab "pensionipõlve" umbkaudu seitse miljonit vana rehvi. Paljud neist on aetud liiva sisse kaevatud hiiglaslikesse aukudesse.

Sulaibiya on üsna talumatult kuum paik, selle linna "nimel" on Aasia kõrgeim õhutemperatuur (53,6 °C), nii et kummide süttimist ja suuremaid tulekahjusid ikka tekib. Vahel on juhtunud, et mängus on ka inimkäsi.

Näiteks mullu oktoobris hävitas üks suur põleng 25 000 ruutmeetri suurusel alal umbes miljon rehvi ning oli väidetavalt nähtav isegi kosmosest.

Muidugi tähendab selline kummipõleng tohutut keskkonnareostust. Rehvide põlemine saadab atmosfääri palju raskemetalle ja muid kahjulikke aineid.

Kuveidi valitsuse esindajad on lubanud surnuaia üldse likvideerida ja lasta käidelda kuni 95% rehvidest, aga seni pole veel tulemuseni jõutud.

Rehvide viimine prügimäele on paljudes riikides keelatud, sh Euroopas. Kuveidis aga mitte ja sinna jõuab palju rehve ka teistest riikidest.