Jansseni COVID-19 vaktsiin osas soovitab komitee lisada ravimiteabesse kõrvaltoimena „immuuntrombotsütopeenia". See on seisund, mille puhul inimese immuunsüsteem ründab enda trombotsüüte ehk vereliistakuid, mis on vajalikud verehüübimiseks. Immuuntrombotsütopeenia tõttu võivad tekkida verevalumid, täppverevalumid, ninaverejooksud, vererohked menstruatsioonid või muud verejooksud, teatab Eesti ravimiamet.

Komitee hinnangul tuleb Jansseni vaktsiini ravimiteabes kõrvaltoimetena loetleda ka märksõnad „pearinglus" ja „kohin kõrvus".

AstraZeneca vaktsiini osas jätkab komitee selle kasutamisel tekkinud Guillain-Barré sündroomi (GBS) põhjusliku seose hindamist. Guillain-Barré sündroom on harvaesinev immuunsüsteemi häire, mis põhjustab närvipõletikku ja valu, jäsemete tuimust, lihasnõrkust ja kõndimisraskusi. Raskel juhul võib GBS süveneda halvatuseks. Enamik inimesi paraneb sellest seisundist. Guillain-Barré sündroomi hoiatus on kehtivas ravimiteabes olemas. Kui pärast vaktsineerimist tekib lihasnõrkus või jäsemete halvatus, tuleb pöörduda kiirelt arsti poole.

Kõigi koroonavaktsiinide osas üldiselt leidis komitee, et olemasolevatele andmetele tuginedes puudub seos COVID-19 vaktsiinide ja menstruaaltsükli häirete vahel.