34-aastane Sydney elanik Tom Lee pajatas oma ebatavalisest COVID-19 vaktsiini lembusest ka ajakirjanikele, muu hulgas teleintervjuus, mida saate näha ülalolevas klipis.

Ta on oma sõnul täisvaktsineeritud nii adenoviiruspõhise AstraZeneca kui mRNA-põhise Pfizeri vaktsiiniga. AZ esimese annuse sai ta märtsis, Pfizeri oma mais.

Mehe eesmärk oli saada koroonahaiguse vastu parim võimalik kaitse; ta usub, et ei trüginud vaktsineerimisjärjekorras kellestki ette.

Lee ütleb, et kui läks mais ilma end registreerimata teist AstraZeneca doosi saama, siis sellel ajal seda vaktsineerimiskeskuses lihtsalt polnud.

"Mulle jäi valik kas tühjade kätega koju minna või Pfizerit võtta. Otsustasin, et kui juba kohale tulin, võin ka juba Pfizeri võtta."

Lee otsustas mõlema vaktsiini mõlemad doosid võtta, kui luges, et selline kokkusegamine on mujal maailmas edukaks osutunud. Austraalias selline lähenemine veel ei kasutusel pole.

Mees ütleb, et teised inimesed on teda liigse vaktsineerimise tõttu põlastanud ("Isegi mu ema polnud kuigi rahul!"), aga ei kahetse tehtut.

"Kui oleksin oma esimesest Pfizerist loobunud, oleks see prügikasti läinud! Kui see külmikust juba välja võetakse, peab selle ära kasutama. Sel päeval oli kõigile külastajatele määratud Pfizer. Mina saabusin päeva lõpus ja palusin lihtsalt end vaktsineerida.

Austraalias saavad Pfizeri vaktsiini praegu ainult üle 40-aastased ja kindlate riskigruppide esindajad (nõrga immuunsüsteemiga inimesed, tervise- ja karantiinihotellide töötajad). AstraZenecat soovitab valitsus üle 60-aastastele, aga seda saavad kõik, kes tahavad.