Pixel 6 ja 6 Pro ilmumisajad on veel avalikustamata, aga kuna kõik nende eelkäijad (1–5) saabusid oktoobris, võib seda oodata ka uudismudelitelt.

Esialgu pole palju teada uute aparaatide tehniliste näitajate kohta, aga suurima uudise sel teemal käis Google juba välja: kasutusel on firma enda loodud kiip nimega Tensor.

Tensori põhitrump on tehisintellekti-kesksus, nagu nimest aimatagi. Google'i serverites on kasutusel tehisintellekti-mikroskeemid (TPU'd), mis kolivad siis mingil kujul nüüd ka Pixeli-seeriasse.

Senised Pixel-telefonid kasutasid Qualcommi Snapdragon-kiipe nagu Androidi telefonide maailmas tavaline, aga juba mõnda aega vältav kiibipuudus tekitas Google'i juhtkonnal tõenäoliselt isu vähem teisest tootjast sõltuda.

Pealegi kasutavad omaloodud kiipe lisaks suured rivaalid nagu Apple, Huawei ja Samsung. Ega siis Google saa halvem olla!

Muud juba avalikustatud põhinäitajad:

  • opsüsteem: Android 12
  • ekraan: 120 Hz, Pixel-telefonides esmakordselt on näpujäljelugeja ekraaniklaasi all peidus
  • ekraanisuurus: 6,4 (tavamudel) või 6,7 tolli (Pro)
  • 5G tugi
  • mudelis 6 on tava- ja ülilainurk-sensor, Pro's lisaks neljakordse optilise suumiga telefoto.

Kaamerasensorid on Google'i sõnul "palju suuremad" kui eelkäijatel – 6 põhikaamera võtab vastu väidetavalt 150% rohkem valgust kui eelkäijad. Seetõttu tõuseb kaameraosa korpusest ka esile.

Kes on saanud 6 ja 6 Pro'd juba oma käega katsuda, väidavad, et need näevad luksuslikumad välja kui viimased Pixeli-mudelid.

Kokkuvõttes on tore tõdeda, et Google oskas uusi telefone tutvustades üllatada. Kas tehisintellekti-kesksus ja muud uuendused ka tavakasutaja jaoks olulisi muutusi toovad, on muidugi iseküsimus.