„Meie menetlusinspektori hinnangul sai tulekahju alguse hoone välivalgusti elektrijuhtmete rikkest," ütles Fortele Lõuna päästekeskuse pressiesindaja.

Häirekeskus sai teate tulekahjust 14. juunil kell 20.21. Helistajaks oli hoonest vaid sajakonna meetri kaugusel elav kohalik. Mees ütles toona Fortele, et kui ta hooneni jõudis, oli selle välisuks lukus ja tuli oli teise korruse räästa all.

Päästjate saabudes oli metsamaja juba lausleekides ja põleng ohustas ka metsa. Tulekahju levikut õnnestus siiski piirata ja põleng kustutati kell 22.54. Majake hävis tules.

Päästeameti teatel inimesi hoones ei olnud ning RMK kinnitusel ei olnud seal kahe päeva jooksul üritusi toimunud.

Hoones oli olemas veevarustus, elekter, ahi, pliit, saun ja voodid. Koht sobis peatumiseks hästi neile, kes olid võtnud plaani külastada lähedal asuvaid Nigula ja Sookuninga looduskaitsealasid.

RMK külastuskorraldusosakonna juhi Marge Rammo sõnul on plaanis Kilingi-Nõmme metsamaja taastada, kuna ta asus matkatee ääres ja seda kasutati sageli.

„Loodetavasti saab maja taastatud uueks hooajaks. Praegu tegutseb RMK selle nimel, et põlenud maja lammutada ja plats korda teha," ütles Rammo.